Η επενδυτική βαθμίδα του εγκλήματος
Η Ελλάδα -τα τελευταία χρόνια- έχει κερδίσει με το σπαθί της την επενδυτική βαθμίδα…..της εγκληματικότητας(!!) την οποία όχι μόνο δεν διαφημίζει αλλά «ταπεινά» αποκρύπτει, επιβάλλοντας σιγήν ασυρμάτου με τα φιλικά της μέσα.
Υπάρχουν λογιώ λογιώ εγκλήματα. Πρώτα και κύρια είναι το πλέον γνωστό, το λεγόμενο «κοινό» έγκλημα.
Ξέρετε τώρα, είναι αυτό στο οποίο αντίπαλες μαφιόζικες οργανώσεις (που δραστηριοποιούνται στο λαθραίο εμπόριο καυσίμων, όπλων, τσιγάρων, ναρκωτικών και εμπορίας ανθρώπων) ανοίγουν στα ξαφνικά πόλεμο με πολύ βαρύ οπλισμό και εκατοντάδες σφαίρες ανά φονικό «συμβόλαιο», σε καφέ, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, πλατείες, στο καράκεντρο της πρωτεύουσας, «υπό την σκιάν της ακροπόλεως» όπως έλεγαν οι παλιοί.
Βεβαίως οι πολίτες ουδόλως πρέπει να ανησυχούν, όπως απεφάνθη τεκμηριωμένα και ο Άρης, ο Πορτοσάλτε, ποιος άλλος;
“Μην ανησυχούν οι πολίτες, οι μαφιόζοι, δόξα τω θεώ, ξέρουν σημάδι και καθαρίζουν κατευθείαν”.
Το γεγονός ότι σε κεντρική καφετέρια της Ν. Σμύρνης -από τις πιο ήσυχες γειτονιές- ντάλα μεσημέρι Κυριακής, ένας κουκουλοφόρος μαφιόζος έβγαλε ατάραχος όπλο και άρχισε να πυροβολεί στοχεύοντας στο τραπέζι όπου κάθονταν τα δύο θύματα του, τραυματίζοντας ταυτόχρονα στην κοιλιακή χώρα και μια αμέριμνη γυναίκα που είχε πάει να πιεί καφέ (η οποία ευτυχώς επέζησε του σοβαρού τραυματισμού της), αποτελεί απλώς «παράπλευρη απώλεια».
Φυσικά υπάρχουν και άλλα εγκλήματα, κάποια όχι αιματηρά και κάποια (άλλα λιγότερο και άλλα έως πολύ περισσότερο) επίσης αιματηρά, τα οποία συγκαταλέγονται στα «ειδικά» εγκλήματα.
Στην κατηγορία αυτή ανήκουν:
Οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ που αποτελούν κορυφαίο κατά συρροή έγκλημα κατά της δημοκρατικής λειτουργίας.
Τα εγκλήματα κατά του τύπου («λίστα Πέτσα», παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, δολοφονία χαρακτήρα δημοσιογράφων, οικονομική εξόντωση μερίδας του τύπου, ενέδρα και δολοφονία Καραϊβάζ η οποία παραμένει ανεξιχνίαστη εδώ και 3 χρόνια), τα οποία εγκλήματα αυτά αποτελούν επίσης ευθεία βολή στην καρδιά της δημοκρατίας.
Το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών στο οποίο χάθηκαν 57 αθώες ανθρώπινες ζωές -σε μία διαδικασία ρουτίνας- μιας ασφαλούς μεταφοράς με σιδηρόδρομο, που από εγκληματική πολιτική και επιχειρησιακή αμέλεια κατέληξε σε μαζική δολοφονία.
Το τραγικό ναυάγιο της Πύλου που κατέληξε στον πνιγμό περίπου 600 ανθρώπων -εκ των οποίων περισσότερα από 100 άτομα ήταν μικρά παιδιά- και το οποίο αποτελεί επιχειρησιακό έγκλημα, με βάση τόσο το δίκαιο της θάλασσας όσο και το μεταναστευτικό δίκαιο.
Ωστόσο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τράβηξε άγρια το αυτί της Ελλάδας, εκφράζοντας τόσο την ανησυχία του όσο και την δυσαρέσκεια της Ε.Ε., αφού την συμπεριέλαβε μεταξύ των χωρών οι οποίες συστηματικά:
Παραβιάζουν την ελευθερία των ΜΜΕ, καταπατούν τις ατομικές ελευθερίες και προωθούν την διαφθορά.
Εν ολίγοις, το κράτος δικαίου απουσιάζει σε ταξίδι για «δουλειές».
Η έκθεση σχετικά με την κατάσταση των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην ΕΕ εγκρίθηκε με 391 ψήφους υπέρ, 130 κατά και 20 αποχές.
Το Κοινοβούλιο εξέτασε την κατάσταση των δικαιωμάτων των πολιτών στην ΕΕ το 2022 και το 2023, εντοπίζοντας μια σειρά ανησυχητικών εξελίξεων στα κράτη μέλη και ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία δημοσιογράφων.
Επαναλαμβάνει την ανησυχία του για τη χρήση λογισμικού κατασκοπείας και τονίζει την ανάγκη αυστηρής ρύθμισης της αγοράς ενώ καλεί τις χώρες της ΕΕ, ιδίως την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Ισπανία και την Κύπρο, να ακολουθήσουν τις συστάσεις του Κοινοβουλίου σχετικά με το θέμα αυτό.
Η Ελλάδα -τα τελευταία χρόνια- έχει κερδίσει με το σπαθί της την επενδυτική βαθμίδα…..της εγκληματικότητας(!!) την οποία όχι μόνο δεν διαφημίζει αλλά «ταπεινά» αποκρύπτει, επιβάλλοντας σιγήν ασυρμάτου με τα φιλικά της μέσα.
“Αν εξαιρέσεις τους φόνους, η Ουάσιγκτον έχει στην πραγματικότητα πολύ χαμηλό δείκτη εγκληματικότητος”
Marion Barry, Αμερικανός, τ. δήμαρχος της Ουάσιγκτον
ΠΗΓΗ: Το κουτί της Πανδώρας