Φοβήθηκε την οργή των υγειονομικών ο Μητσοτάκης
“Όλα γίνονται “για ένα πουκάμισο αδειανό”
“Την προηγούμενη μόλις εβδομάδα η χώρα μας ξεπέρασε τους 30.000 νεκρούς από την Covid-19, κατατάσσοντας την Ελλάδα στην πρώτη (χειρότερη) θέση μεταξύ των χωρών της Ε.Ε σε απόλυτο αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού και σε διπλάσιο ποσοστό από τον αντίστοιχο μ.ο. της Ευρώπης”, είπε Στο Κόκκινο και στον Γιώργο Τραπεζιώτη ο πρώην Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Κοργιαλένειο-Μπενάκειο- ΕΕΣ και υπεύθυνος του τμήματος υγείας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Δυτικής Αθήνας, Θύμιος Γεωργόπουλος.
Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα μεταξύ των 157 χωρών (που ελέγχονται από τον Π.Ο.Υ.) που -εν μέσω της μεγαλύτερης παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης- ενέγραψε στον τρέχοντα προϋπολογισμό (2022) μειωμένα, κατά 800 εκατομμύρια, κονδύλια για την δημόσια υγεία.
Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα μεταξύ των 157 χωρών (που ελέγχονται από τον Π.Ο.Υ.) που στο χρονικό διάστημα Ιούλιος 2019 – Φεβρουάριος 2022 οι υπηρετούντες γιατροί στο Ε.ΣΥ μειώθηκαν κατά 4.672, ενώ αν λάβουμε υπόψη αυτούς που ασθένησαν ή που τέθηκαν σε υποχρεωτική αργία, η πραγματική μείωση αγγίζει τον αριθμό 10.000
Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα μεταξύ των 157 χωρών (που ελέγχονται από τον Π.Ο.Υ.) που για την αντιμετώπιση του Brain drain παράτεινε τις συμβάσεις 70άρηδων γιατρών του ΕΣΥ και υπέγραψε συμβάσεις ορισμένου χρόνου με 75άρηδες ιδιώτες γιατρούς.
Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα μεταξύ των 157 χωρών (που ελέγχονται από τον Π.Ο.Υ.) που -την τελευταία 2ετία της πανδημίας- μείωσε αντί να αυξήσει τις Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), προχώρησε σε συγχωνεύσεις και κλείσιμο κλινικών δημόσιων νοσοκομειακών μονάδων και εξαγγέλλει την σταδιακή ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του ΕΣΥ (απογευματινά χειρουργεία, ακριβές θεραπείες, διαγνωστικές εξετάσεις).
Χαρακτηριστικό είναι ότι την Τρίτη 7 Ιουνίου στο συνέδριο «Το σύστημα υγείας στη νέα εποχή» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με απόλυτη σαφήνεια δήλωσε ότι: “Πιστεύω σε ένα ισχυρό εθνικό σύστημα υγείας το οποίο θα πρέπει να δουλέψει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια”.
Από το βήμα του ίδιου συνεδρίου ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι: “Αν θες ένα ΕΣΥ ασφαλές, σύγχρονο λειτουργικό απέναντι στον πολίτη που πληρώνει, δεν μπορείς να έχεις το μυαλό σου μόνο σε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς”, ενώ επισήμανε ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: “Προβλέπεται στήριξη του ΕΣΥ με 3 δισ. για μια τριετία, προκειμένου να υπάρξει αντιστοίχιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο”.
Σε αυτό το δυστοπικό και Οργουελικό τοπίο για την δημόσια υγεία που (με ευθύνη αλλά και σχέδιο της κυβέρνησης) έχει διαμορφωθεί, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινιάζει την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 στο ΓΝ Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» την παιδοψυχιατρική κλινική εφήβων 14-18 ετών, δυναμικότητας 15 κλινών, που δημιουργήθηκε μετά από την δωρεά του ιδρύματος «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης».
Ουδεμία αναφορά σε προσλήψεις μονίμου Ιατρικού, Νοσηλευτικού και λοιπού Επιστημονικού προσωπικού έχει γίνει γνωστή. Ουδείς προϋπολογισμός λειτουργίας της κλινικής έχει κατατεθεί και ουδεμία αναφορά σε λοιπά τμήματα, εργαστήρια και κλινικές (για την διασυνδεσιμότητα) της παιδοψυχιατρικής έχει γίνει, αφού δεν υπάρχουν. Το ΓΝ Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα», γνωστό ως «Λοιμωδών» που προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στην πολύπαθη Δυτική Αθήνα (και όχι μόνο), για έναν ολόκληρο αιώνα, έκλεισε, εν μία νυκτί το 2013, από τον Άδωνη Γεωργιάδη, υπουργό υγείας τότε της Ν.Δ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να νομιμοποιήσει όλα τα κτίρια του νοσοκομείο και ακολούθως έκανε διαγωνισμό για την αποκατάσταση των υποδομών και την επαναλειτουργία του νοσοκομείου, που βίαια σταμάτησε η κυβέρνηση των «αρίστων» brookers ιδιωτικών συμφερόντων. Στο 1o και 2o κύμα της πανδημίας το ΓΝ Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» ανέπτυξε προσωρινά (τους χειμερινούς μήνες του 2020 και 2021) κλινική 42 κλινών νοσηλείας για νοσούντες από κορονοϊό, με ελάχιστο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που μετακινήθηκε κυρίως από το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά Άγιος Παντελεήμων και στην συνέχεια επανήλθε στην κατάσταση της εγκατάλειψης και του μαρασμού.
Σήμερα στήνεται μια προεκλογική φιέστα με τα εγκαίνια μιας ειδικής κλινικής όπως είναι η Παιδοψυχιατρική, χωρίς:
Αναπτυξιακό σχεδιασμό
Προϋπολογισμό λειτουργίας
Αναγκαίο μόνιμο προσωπικό ΕΣΥ
Γενικό νοσοκομείο δημόσιου χαρακτήρα σε λειτουργία, ανοιχτό
στην τοπική κοινωνία και στις υγειονομικές της ανάγκες.
Όλα γίνονται “για ένα πουκάμισο αδειανό”.
ΠΗΓΗ: Η ΑΥΓΗ – ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5