Νόμιμο το φακελάκι στο καιρό του Μητσοτάκη
«H κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει δώσει ούτε πρόκειται να δώσει έστω ένα ευρώ για το ΕΣΥ. Ούτε θα εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ για το Ιατρικό Μισθολόγιο»”
«Η κυβέρνηση περί άλλων (ιδιωτικών και στενών επιχειρηματικών συμφερόντων) τυρβάζει και γι’ αυτό η αναπληρώτρια υπουργός κ. Μ. Γκάγκα πολύ κυνικά -προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απόφαση του υπουργείου Υγείας για τη θέσπιση των απογευματινών χειρουργείων- προέβη σε αδιανόητες δηλώσεις», είπε Στο Κόκκινο και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο ο πρώην Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Κοργιαλένειο-Μπενάκειο – ΕΕΣ και υπεύθυνος του τμήματος υγείας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Δυτικής Αθήνας, Θύμιος Γεωργόπουλος.
Πριν εξετάσουμε και κρίνουμε τα μέτρα(;) της κυβέρνησης για την πανδημία, αλλά και για την γενική νοσηρότητα του πληθυσμού (αφού ειδικότερα στην χώρα μας η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία για να διαλύσει το δημόσιο σύστημα υγείας) ας δούμε τι λέει η παγκόσμια υγειονομική κοινότητα για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε: Πρώτον, το αμερικανικό περιοδικό The Atlantic κυκλοφορεί δημοσίευμα με τον εξής τίτλο: «Είμαστε στο μέσο ενός αόρατου κύματος κορωνοϊού;».Η αρθρογράφος, Γιασμίν Ταγιάγκ, εξηγεί ότι τους τελευταίους μήνες οι έλεγχοι για να διαπιστωθεί εάν κάποιος νοσεί από την Covid-19 έχουν αλλάξει.
Αυτό συμβαίνει διότι πολλοί προχωρούν σε self-test στο σπίτι τους, με το θετικό αποτέλεσμα να μην δηλώνεται και τον ακριβή αριθμό κρουσμάτων να μην είναι γνωστός. Στην αρχή της πανδημίας δεν ήταν δύσκολο να αναγνωριστούν τα κύματα κορωνοϊού, λόγω των μοριακών ελέγχων (PCR) και των νοσηλειών, πλέον τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα.
Εξηγεί, επίσης, ότι ένα κύμα μπορεί να είναι αόρατο επειδή στα κρούσματα αποτυπώνεται μόνο ο αριθμός των ανθρώπων που βγαίνουν θετικοί, κάτι όμως που είναι διαφορετικό από αυτό που θέλουν να γνωρίζουν οι επιδημιολόγοι που είναι πόσες μολύνσεις αναλογούν στον γενικό πληθυσμό. Οι αριθμοί γίνονται ολοένα και πιο ασαφείς δεδομένων των περισσότερων τεστ που προμηθεύεται ο κόσμος στο σπίτι του.
Δείτε λοιπόν τι λένε (με βάση το άρθρο) οι επιδημιολόγοι και τι κάνει η κυβέρνηση. Κατάργησε ακόμα και τα self test που υποχρεωτικά γινόντουσαν στους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικό προσωπικό εβδομαδιαίως.
Καταργεί κάθε έλεγχο στα εκατομμύρια των τουριστών που ξεκίνησαν να εισρέουν στην χώρα μας. Δεύτερον, η Επίτροπος Υγείας της Ε.Ε. Στέλλα Κυριακίδου σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε: «Υπολογίζεται ότι μεταξύ 60% και 80% του πληθυσμού της Ε.Ε. έχει κολλήσει μέχρι τώρα COVID-19».
Ο οργανισμός δημόσιας υγείας της Ε.Ε. (ECDC) είπε ότι τα αναφερόμενα κρούσματα είχαν καλύψει περίπου το 30% του ευρωπαϊκού πληθυσμού μέχρι στιγμής, αλλά αν προστεθούν και μη αναφερόμενες λοιμώξεις, τα κρούσματα θα μπορούσαν να φτάσουν τα 350 εκατομμύρια, περίπου το 77% του ευρωπαϊκού πληθυσμού.
Στη νέα φάση της πανδημίας, θα απαιτηθεί συντονισμός, εκεί όπου είναι αναγκαία η διατήρηση της ετοιμότητας και η ικανότητα αντίδρασης.
Ως εκ τούτου, η Επιτροπή καλεί τα κράτη μέλη να λάβουν μέτρα πριν από το φθινόπωρο, προκειμένου να διασφαλιστεί η επαγρύπνηση και ο συνεχής συντονισμός της ετοιμότητας και της αντίδρασης στον τομέα της υγείας.
Έτσι, η Επιτροπή καλεί τα κράτη μέλη:
1 Να εντείνουν τη χορήγηση εμβολίων και αναμνηστικών δόσεων, λαμβάνοντας υπόψη την ταυτόχρονη κυκλοφορία της COVID-19 και της εποχικής γρίπης (τι κάνει η κυβέρνηση με τους εμβολιασμούς; Τίποτα είναι η απάντηση)
2 Να εξακολουθήσουν τη στοχευμένη διενέργεια τεστ σε επαρκή δείγματα για την ακριβή εκτίμηση της κυκλοφορίας παραλλαγών και τον εντοπισμό νέων παραλλαγών (εδώ όποιος πληρώνει το τεστ κάνει τεστ και μαθαίνουμε μόνο όσα δηλώνονται).
3 Να επενδύσουν στην ανάκαμψη των συστημάτων υγείας και να αξιολογήσουν τις ευρύτερες επιπτώσεις της πανδημίας στην υγεία, μεταξύ άλλων στην ψυχική υγεία και στις καθυστερήσεις στις θεραπείες και την περίθαλψη (στην χώρα μας όχι μόνο δεν ανακάμπτει το ΕΣΥ αλλά διαλύεται απολύτως το δημόσιο σύστημα υγείας).
4 Να εφαρμόζουν συντονισμένους -σε ενωσιακό επίπεδο- κανόνες για τη διασφάλιση ελεύθερων και ασφαλών ταξιδιών, τόσο εντός της ΕΕ όσο και με τους διεθνείς εταίρους (εδώ είμαστε «μπάτε σκύλοι αλέστε»).
5 Να στηρίξουν την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς εμβολίων και φαρμακοθεραπευτικών μέσων (εμείς απλά εισάγουμε και τα χρησιμοποιούμε απολύτως περιοριστικά).
6 Να εντείνουν τη συνεργασία για την καταπολέμηση της εσφαλμένης πληροφόρησης και της παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια κατά της COVID-19 (στη χώρα μας πληροφόρηση είναι ότι παίζουν -με το αζημίωτο- τα κανάλια τους).
7 Να εξακολουθήσουν να στοχεύουν στην παγκόσμια αλληλεγγύη και τη βελτίωση της παγκόσμιας διακυβέρνησης (στην χώρα μας η αλληλεγγύη είναι άγνωστη λέξη). Ακόμα και η κ. Παγώνη (συνδικαλίστρια της ΕΙΝΑΠ με την κυβερνητική παράταξη) δήλωσε ότι είναι «παρακινδυνευμένο το ότι γίνεται άρση μέτρων. Τώρα θα δοκιμαστούμε και θα δούμε τι θα γίνει. Αν ήταν στο χέρι μου δε θα έκανα ακόμα άρση μέτρων. Έχω πει ότι η μάσκα δεν πρέπει να βγει την 1η Ιουνίου. Το πιστοποιητικό θα το κρατούσα τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιουλίου»
Η κυβέρνηση βέβαια περί άλλων (ιδιωτικών και στενών επιχειρηματικών συμφερόντων) τυρβάζει και γι’ αυτό η αναπληρώτρια υπουργός κ. Μ. Γκάγκα πολύ κυνικά -προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απόφαση του υπουργείου Υγείας για τη θέσπιση των απογευματινών χειρουργείων- προέβη σε αδιανόητες δηλώσεις, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ούτε έχει δώσει ούτε πρόκειται να δώσει έστω ένα ευρώ για το ΕΣΥ, ούτε πρόκειται να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ για αποκατάσταση του Ιατρικού Μισθολογίου.
Η Μίνα Γκάγκα δήλωσε ανερυθρίαστα ότι «οι περισσότεροι ασθενείς όταν με ρωτούν να τους συστήσω γιατρό, με ρωτούν “και τι να τους δώσω γιατρέ;”, ο περισσότερος κόσμος τον χειρουργό του θέλει να τον ανταμείψει, θέλει να του δώσει μια αμοιβή». Νόμιμο το φακελάκι στον καιρό του Μητσοτάκη.